logo

Coaching

Individuele coaching

Hartelijk welkom bij jouw persoonlijke coach!

Er zijn heel wat coaches en elke coach heeft zijn/haar eigen specialisme en aandachtsgebied. Heb je een ontwikkelvraag en vraag je je af of onze LearningCoach methode je daarin kan helpen? Lees hier wat coaching is en waarvoor het bij ons ingezet kan worden.

Wat is Coaching?

Coaching staat in een rijtje tussen allerlei vormen van persoonlijke begeleiding bij ontwikkelvragen: Consultatie, Advies, Training, Mentoring, Counseling, Therapie, etc.

Deze vakdisciplines overlappen elkaar enigszins waardoor het soms moeilijk te definiëren is of je nu met het een of met het ander te maken hebt.

Coaching onderscheidt zich in ieder geval op enkele punten:

 • De coachee heeft een eigen ontwikkelvraag die te maken heeft met situaties die lastig zijn (voor hem/haarzelf of in samenwerking met anderen);
 • De coachee merkt dat er ergens een belemmering zit om effectief gedrag te vertonen, maar kan vaak niet exact aangeven wat het is;
 • De coachee zoekt een vorm van begeleiding die hem/haar helpt zijn eigen antwoorden te vinden, en effectiever gedrag te oefenen.

De coach legt belemmerende patronen bloot en helpt de coachee deze om te buigen naar effectief gedrag.

Is het iets voor mij?

Voorbeelden van situaties waar coaching heel effectief kan zijn:

 • Je geeft leiding aan een team van professionals maar dit lukt nog niet zoals je wilt;
 • Je wilt meer invloed krijgen op je omgeving, assertiever optreden;
 • Je wilt onderzoeken wat jouw drijfveren zijn om je verder te ontwikkelen in je werk en/of privé;
 • Je bent projectleider en hebt moeite met delegeren, of juist met het houden van controle;
 • Je wilt je coachende (leiderschaps)vaardigheden ontwikkelen
 • Je worstelt met een persoonlijke vraag en je wilt individueel begeleid worden.
 • Je verandert van functie of baan (of je ambieert die), maar je weet niet hoe je dat moet aanpakken;
 • Etc

Als je twijfelt of jouw vraag of behoefte geschikt is voor coaching, neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen je meestal snel een stap verder helpen in jouw ontwikkeling.

Hoe werkt het?

Elk coaching-traject start met een persoonlijke intake. Daarin gaan we in op je ontwikkelvraag en brengen we samen met jou in kaart hoe je het beste je leerdoelen kunt realiseren. Op basis van de intake stellen we een coaching-traject voor waarin je vooraf duidelijk weet hoe lang het traject duurt, wat je kunt verwachten en wat de kosten zijn. Coaching kan plaatsvinden in individuele of groepsbijeenkomsten, virtueel (op afstand) en/of op de werkplek.

Alle coaching activiteiten vinden plaats conform de ethische code van NOBCO/EMCC en jouw coach is gecertificeerd professional.

Naast individuele coaching trajecten is het mogelijk om dit in groepsverband te doen. Je werkt dan in een vaste groep deelnemers aan je eigen coachvraag. Je leert hierdoor niet alleen van je coach maar ook van de groep.

Wie is LearningCoach?

LearningCoach is een samenvoeging van twee kernelementen die direct verwijzen naar onze visie op coaching: onze LearningCoach begeleidt jouw individueel leerproces op vooraf afgestemde leerdoelen, en maakt daarvoor gebruik van een breed scala aan coaching-technieken.

Paul de Waal is senior LearningCoach en gespecialiseerd in het trainen en coachen op het gebied van persoonlijke effeciviteit en leiderschap. Daarnaast coacht hij teams op samenwerkingsvraagstukken. Paul is gecertificeerd (leiderschaps)coach en systeemcoach.

Teamcoaching

Heb je een coachvraag voor het hele team? Moet de samenwerking of effectiviteit van het team als geheel verder verbeterd worden? Dan is teamcoaching een goed alternatief en levert meer rendement op dan individuele coaching of groepscoaching.