logo

Blog

Er zijn 8 berichten op 2 pagina's, dit is pagina 1

Inspirerend provoceren

 Provocatief coachen wijkt in vrijwel alles af van andere gangbare coaching-methoden. De coach is niet objectief, daagt met subjectieve uitspraken de client uit en overtreedt ogenschijnlijk alle spelregels van een goede coach.

De angst en spanning was dan ook goed merkbaar toen op 10 december een groep cursisten het lokaal betraden voor een trainingsdag provocatief coachen.
Eerst ontstond er verwarring, langzaam maar zeker overgaand in verwondering en eindigend in een euforische stemming omdat ze allemaal ervaren hadden hoe krachtig en leerzaam de provocatieve methode van coachen kan zijn die veel heilzame energie vrijmaakt.

Reactie van een deelnemer bij de evaluatie:
"Mooi effect van vandaag, de hele avond ben ik al in een vrolijke stemming?".

Door op het juiste moment, op de juiste manier de client provocatief uit te dagen raak je precies die ene snaar die het hele ontwikkelproces van de client weer op gang brengt, sneller en effectiever dan een objectief luisterend oor.


Wat kan ik, en wil ik dat wel?

 Een client komt binnen en steekt meteen van wal: "Ik weet best wel wat ik kan, waar ik goed in ben. maar het wordt steeds onduidelijker of ik dat ook wel wil!".  |  lees meer »


Wat kan ik met mijn talent?

 Vraag jij je wel eens af welke talenten je hebt, en wat je ermee kan of wie er
op jouw talent zit te wachten?
Vanaf 1 december is het weer mogelijk om met subsidie een persoonlijk ontwikkeladvies te krijgen door middel van een loopbaancoaching traject. Op basis van een SWOT-analyse krijg je een concreet beeld van ontwikkelmogelijkheden voor je loopbaan. LearningCoach doet een stap extra en begeleidt je bij de eerste stappen die je daarin kunt zetten.


Online coachen - kan dat wel?

 "Online coachen - werkt dat wel?". Een vraag die ik momenteel bijna dagelijks te horen krijg. Kort antwoord: Ja het kan! Wel moet de coach zich bewust zijn dat de setting anders is dan face-to-face en de werkwijze hierop aanpassen. Inmiddels heeft LearningCoach ervaring met het coachen op afstand, onder andere in het werken met systemische methodieken (familie- en organisatieopstellingen).
Wil je ook ervaren dat het werkt? Neem contact op voor een proefsessie!


Geef je persoonlijke ontwikkeling een impuls met Coaching.

 Heb jij regelmatig het gevoel dat je belemmerd wordt in je ontwikkeling, als persoon of in studie/werk? Geeft je leven en/of werk je niet de voldoening die je graag zou willen? Dan kan coaching je helpen daarin concrete stappen te zetten!  |  lees meer »


Pagina:  1  2  Next »